Encàrrec de la Generalitat per a la reforma de la discapacitat

La Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, en col·laboració amb ‘Espai Persona’, està duent a terme una ronda de contactes amb xarxes de famílies i entitats tutelars per demanar les seves inquietuds, prioritats i propostes en el context de la modificació de legislació catalana sobre discapacitat.

La tasca respon a una missió encomanada directament per la Generalitat a través de la Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació. La Càtedra ha rebut l’encàrrec de recollir les opinions dels sectors implicats per la propera reforma.

Les novetats que acollirà el Codi civil de Catalunya en aquesta matèria responen als canvis ja operats sobre el Codi civil general, del qual s’ha fet desaparèixer la figura de la incapacitat. Això obre una sèrie d’escenaris i problemàtiques que cal comentar amb les persones i les organitzacions implicades, amb l’objectiu de trobar les millors solucions possibles.

Aquesta és la tasca de la Càtedra i ‘Espai Persona’. En el context d’aquestes trobades, recentment es va fer una sessió de treball amb la Fundació ‘Nou Camí’. Van acudir a la cita la directora, Lourdes Bernal, i el responsable de l’Àrea Jurídica, Daniel Peña, alumne de Dret de la Universitat Abat Oliva CEU.

COMPARTEIX AQUEST POST