MODIFICACIÓ DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA QUE SUBSTITUEIX EL TERME «DISMINUÏTS» PER «PERSONES AMB DISCAPACITAT».

El Congrés dels Diputats va aprovar, la setmana passada, la reforma de l’article 49 de la Constitució Espanyola per eliminar el terme «disminuïts» i substituir-lo pel de «persones amb discapacitat».


Aquesta decisió respon a una demanda reiterada del col·lectiu de persones amb discapacitat i passa a ser la primera reforma de caràcter social de la Constitució des de la seva aprovació fa gairebé cinc dècades.

Des de la Fundació Nou Camí, volem donar al fet la importància que mereix, tenint en compte que les entitats socials que treballem amb persones amb discapacitat fa anys que reivindiquem canvis en la nomenclatura dels textos legals i en altres textos de rellevància. A través del canvi a les normes s’accelera el canvi social del vocabulari i, a través d’aquest altres canvis, en la manera de veure i entendre la discapacitat, molt més profunds.


Des de la Fundació, continuarem instant altres canvis necessaris que garanteixin i promoguin la inclusió social de les persones amb discapacitat i el respecte ple dels seus drets.

COMPARTEIX AQUEST POST