FUNDACIÓ NOU CAMÍ ASSISTEIX AL III CONGRÉS NACIONAL DE BIOÈTICA

Germanes Hospitalàries d’Espanya ha organitzat, els dies 26 i 27 d’octubre, el III Congrés Nacional de Bioètica. En aquesta ocasió l’amfitrió ha estat el Centre Hospitalari Padre Menni de Santander, sota el nom “Cuidado COM pasión” i s’ha celebrat a l’Hotel Bahía d’aquesta mateixa localitat.

El nom del congrés fa referència a tres dels conceptes i valors centrals de la nostra manera de treballar amb les persones ateses; la Cura, la Passió i la Compassió.

La directora de la Fundació Nou Camí, la Sra. Lourdes Bernal i el president del Patronat, el Sr. José María Peña, han assistit a aquest congrés, desplaçant-se fins a Santander per poder oferir el punt de vista de les Fundacions de Suport pel que fa a les qüestions que ens planteja la bioètica i la importància d’aquesta en la presa de decisions complexes relacionades amb els usuaris/es.

A pesar que la Fundació Nou Camí no es dedica a l’atenció hospitalària, compartim aquests tres conceptes en la nostra feina diària:

  • La cura, entesa com l’assistència a les persones usuàries, tenint en compte que són aquestes el centre d’atenció. Les decisions que prenem com a assistents, sempre han d’estar basades en les necessitats de la persona, però sobretot en la seva voluntat i el respecte d’aquesta. La bioètica ens ajuda a articular les contradiccions que poden sorgir a vegades entre la necessitat i la voluntat.
  • La passió, que sens dubte senten tots els professionals de la Fundació Nou Camí per la seva feina i les ganes de millorar cada dia. Els treballadors/es de la Fundació són conscients que l’assistència que presten als usuaris/es és de vital importància per al seu ple desenvolupament, la millora de la seva autonomia i en definitiva, la possibilitat que tinguin una vida digna.
  • La compassió, entesa com l’empatia cap a la persona atesa, el tracte humà i  treballar des de la humanitat i l’assertivitat.

El congrés, on han assistit més de 200 persones, ha permès als membres de la Fundació, poder escoltar a experts, debatre i reflexionar sobre temes relacionats amb la bioètica i capacitar-se sobre les dedicions anticipades, assumptes primordials per poder respectar sempre la voluntat de les persones ateses i fer-ho de manera ètica.

COMPARTEIX AQUEST POST